De maagd van de Mont Ventoux

Op het kabinet van minister Sven Gatz tellen de deelnemers aan de beklimming van de Mont Ventoux af. Nog luttele dagen en ze kunnen hun krachttoer starten, van Sault de Provençaalse berg op, vijf met de fiets, drie te voet, twee met de bus naar de Chalet Reynard. En daarna allemaal samen feesten, drinken en teambuilden, zoals die dag duizenden Vlamingen ver van huis.
De Grijze Man hoort bij het groepje stappers dat de Mont Ventoux te voet wil bedwingen. monventouxHij heeft van een vriend gehoord dat de Ventoux opstappen een zwaardere inspanning vergt dan de berg op fietsen. Maar die informatie houdt hij nog even voor zich. De minister zit immers in het groepje fietsers. Laat ze voorlopig maar denken dat zij de ware kampioenen zijn, met de minister zelf als de kannibaal van het kabinet. Poetin maakt ook altijd de meeste goals.

De Grijze Man gaat met twee jonge collega’s de berg beklimmen via de GR-routes die vanuit Sault naar de top lopen. Hij heeft zich inmiddels een stafkaart aangeschaft en een kaartkompas. Zo kan hij de twee jonkies ook nog wat oriëntatielessen geven, onderweg. Of ze de top zullen halen, valt nog te bezien.

Een van de twee is een voorbeeldige collega. Hij heeft zijn medisch attest keurig op tijd binnengeleverd en hij heeft al bergschoenen en speciale trekkingsokken gekocht om zonder blaren op zijn voeten de top te bereiken. Hij zit dan ook in de cel met de Grijze Man, waar ze onder de charmante leiding van Eva naar haar pijpen dansen, plezier maken en soms eens werken. Een cel op een kabinet is immers geen gevangenis.

De andere collega is iets minder voorbeeldig. Hij heeft (volgens de website http://www.monventoux.be althans) zijn medisch attest nog niet binnengeleverd en heeft ook nog geen bergschoenen gekocht. De andere collega zit wellicht niet zonder reden in een cel waarvan de chef, die het plan heeft opgevat om haast zonder trainen samen met de minister naar boven te fietsen, zelf ook zijn medisch attest nog niet heeft bezorgd, hoewel de deadline op 15 mei al is verstreken!

De tweede collega van de Grijze Man mag dan wat minder voorbeeldig zijn, hij is wel grappig. Zo probeerde hij met schalkse ogen de Grijze man en zijn voorbeeldige collega wijs te maken dat hij nog maagd is. Dat gelooft natuurlijk niemand. Op de aanvankelijk alleen door de vrouwen gekende hitlijst van de aantrekkelijkste mannen op het kabinet Gatz staat hij immers op één. Hij kan de deur niet buiten stappen of hij moet de vrouwen als vliegen van zijn lijf slaan. En dan zeggen dat hij nog maagd is? Kom nou.

Als jij nog maagd bent, zei de Grijze Man, stoppen we je boven op de Mont Ventoux in een tentje waar we een kruisje op sjorren. Want op 20 juni, als zo’n drieduizend Vlamingen samen met Sporta en enkele ministers als kopmannen de berg op rijden, is dat stukje Frankrijk immers een dag lang het Vlaanderen van de Ronde. En wat kom je in Vlaanderen langs velden en wegen overal tegen? Een kapelletje, inderdaad, waar dan onze Vlaamse Maagd van de Mont Ventoux in thuis hoort, smaalde de Grijze Man verder, want smalen kan hij goed. En dan laten we de CD&V-ministers die meefietsen je komen aanbidden. Eens kijken of je nog altijd maagd bent als Hilde Crevits en Joke Schauvliege gepasseerd zijn!

Dit bericht werd geplaatst in De Grijze Man, vrije tijd en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De maagd van de Mont Ventoux

  1. Pingback: Naar de top van de Kale Berg (1) | Peter Dejaegher

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s