Over Peter

Beste bezoeker, welkom op deze pagina’s. Ik hoop dat je er veel plezier aan beleeft. Wie ben ik?

DSC02256Ik ben de fiere papa van Winke en Jolente, de dochters van Greet en mij, die vandaag volwassen vrouwen zijn. Ik hou van literatuur, reizen, wandelen, schrijven en gezelschapsspelletjes, bij een glas sterk bier.

Ik pendel al jaren naar Brussel, een stad waarvan ik hou en waaraan ik me erger.

Ik bewaar de beste herinneringen aan mijn jaren bij de scouts. Mijn legerdienst deed ik bij de paracommando’s, daarover heb ik in mei 2018 een roman gepubliceerd, De Muts. Onder een afzonderlijke pagina met die naam vind je er meer info over. Mijn roman werd genomineerd voor het beste boek 2018 in de publieksprijzen van de Indie Awards.

Als communicatiewetenschapper (KU Leuven) en ex-journalist (bij het inmiddels opgedoekte weekblad Wij en bij de krant De Standaard) zoek en volg ik het nieuws met een neus voor de geschiedenis. Op dinsdagavond, met een schare vrienden aan de toog van ons stamcafé Den Dijk, probeer ik de wereld te verbeteren.

Ik schreef teksten op liberale kabinetten en op de fractie van Open Vld in het Vlaams Parlement. Ik ben er ook woordvoerder geweest. Tegenwoordig ben ik al enkele jaren tekstschrijver van Sven Gatz, sinds de zomer van 2014 de Vlaamse minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brusselse Aangelegenheden en sinds de zomer van 2019 de Brusselse minister van Financiën, Begroting, Ambtenarenzaken, de Promotie van meertaligheid en Nederlandstalig onderwijs.

Over wat ik zoal beleef, zie en lees, over wat mensen me vertellen, over wat me tot nadenken stemt en raakt, schrijf ik hier verhaaltjes. Soms onder mijn eigen naam, soms met het alter ego dat ik me op het kabinet heb aangemeten, de Grijze Man.

Op deze blog vind je ook ook enkele reeksen. Bijvoorbeeld “Lessen in Dylan”, een reeks posts over Bob Dylan voor leken; of een serie Grijze Mannen die gepubliceerd staan in “Bekentenissen van een Cultuurbarbaar” en “Over de media heb ik niets te zeggen”, twee boeken waaraan ik meewerkte met minister Gatz.

De voorbije jaren publiceerde ik ook enkele non-fictiewerken: bij Brave New Books de paperbacks “Terug naar het Oostfront” (zie de pagina Oostfront in deze balk), een geactualiseerde heruitgave van mijn brochure uit 1995 over Vlaamse Oostfrontvrijwilligers; “Vijf vingers op de GR20-Noord” (zie ook de pagina GR20), een boekje over de trektocht die ik met mijn dochters deed langs de GR20 in Corsica in 2015; en bij Lannoo “Snap What Minister? Sven Gatz en de Corsicanen”, de weerslag van trektochten en discussieavonden met jongeren op trektocht met minister Gatz langs de GR20-Zuid in Corsica in de zomer van 2017.

Je vindt me ook terug op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.

25 september 2019

Een reactie op Over Peter

  1. DAMIEN PEETROONS zegt:

    De wereld mee proberen te verbeteren is een nobel doel. Jammergenoeg zijn er daarvan veel te weinig. Maar wees er fier op : wij, wereldverbeteraars kunnen nog teleurgesteld geraken of zelfs verliezen, zij die geen dromen meer hebben, hebben al verloren…:-)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s