To do

Eva gaat naar Kopenhagen. Haar citytrip – zo omschreven lijkt het wel een Tiny-verhaal – valt helaas voor haar samen met een hoogdag op het kabinet-Gatz: de goedkeuring, na maandenlang labeur, van de hervormingsplannen voor een nieuw en digitaal radiolandschap door de Vlaamse Regering.
Terwijl de kleine zeemeermin van de persdienst haar standbeeld in de Deense hoofdstad opzoekt, voeren ‘haar jongens’, zoals ze de Grijze Man en Ziggy noemt, haar opdrachten uit. Daarvoor heeft ze een to do-lijstje geschreven op het whiteboard en nog een grote post-it met extra’s op het computerscherm van de Grijze Man gekleefd.to do

De hervorming van het radiolandschap betreft de omschakeling van de radio-omroepen naar digitale radio en de vernieuwing van de radiovergunningen en –frequenties voor commerciële en lokale radio’s. Het is voor leken een ingewikkeld dossier. Zelfs de woordvoerder van de minister-president begreep niet waarom er op de FM-band geen plaats meer was voor een bijkomende zender. Maar wie er meer over wil weten, vindt de antwoorden hier: http://www.svengatz.be/veelgestelde-vragen/.

Het spreekt voor zich dat ook de communicatie over dit dossier erg delicaat ligt en een uitgekiende mediastrategie vergt. Daar komt nog bij dat de adjunct-kabinetschef voor Media zeer recent zijn overstap heeft bekendgemaakt naar het kabinet van Bart Tommelein. Die is namelijk zijn vroegere baas. Sinds kort is hij van op het federale regeringsniveau naar het Vlaamse gepromoveerd en meteen zingt hij flink rond zich heen, zoals hij gebekt is.

Voor haar (door een wijziging van het vluchtschema door Brussels Airlines nog vervroegd) vertrek naar noordelijke oorden had Eva flinke inspanningen geleverd om de mediastrategie mee uit te tekenen. Met onder meer het bedenken en uitschrijven van een Q&A. Voor de leken: questions and answers, die stukken informatiever en duidelijker zijn dan de technische conceptnota over het toekomstige radiolandschap zelf.

Met een half oog op het whiteboard en het andere op de gele post-it probeert de Grijze Man in een van de vele bijlagen van De Standaard een artikel te lezen over to do-lijstjes en waarom gewone stervelingen die maar niet uitgevoerd krijgen. Een expert geeft uitleg over de vijf meest voorkomende fouten die mensen met hun to do-lijstjes maken. Het dubbele lijstje dat Eva voor ‘haar jongens’ heeft opgesteld, is niet perfect, stelt de Grijze Man vast. Het bevat meerdere van de meest voorkomende fouten die de expert aanstipt. Daar zal de Grijze Man haar wel eens over aanspreken, als ze terug is. Maar perfect is niemand, dat weet iedereen.

Nadat hij het artikel helemaal heeft gelezen, voelt de Grijze Man zich wat geruster. De expert benadrukt dat je je niet schuldig moet voelen als je vaak ongeconcentreerd of ongeorganiseerd bent. ‘Meester worden van je to-dolijst is zoals een muziekinstrument leren bespelen’, besluit de expert, ‘je kunt altijd verbeteren en het is nooit klaar.’

De Grijze Man heeft nooit de ambitie voelen kriebelen om een muziekinstrument te Blauwe Adidassenbespelen. Of het moest een trommel zijn. Ziggy wel. De rookie van de persdienst bouwt zelfs eigenhandig gitaren. To do-lijstjes dagen Ziggy uit. Dat ziet de Grijze Man vanuit zijn ooghoeken. Nauwgezet streept Ziggy de to do’s af door er ok naast te schrijven. Hoe meer ok’s, hoe opgewekter Ziggy wordt. Ja, Ziggy voelt zich in zijn sas terwijl Eva in Kopenhagen is, met het werken volgens to do-lijstjes en zijn fonkelnieuwe felblauwe online bestelde Adidassen aan zijn voeten. De Grijze Man kijkt eens naar de te lange nestels van zijn Aldi-sloefkes en zucht. Hij heeft het weer getroffen. Gelukkig is er een hulplijn uit Kopenhagen ter beschikking.

Dit bericht werd geplaatst in De Grijze Man, media, politiek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s