Het dode hart

Een van mijn favoriete liedjes van Midnight Oil is The dead heart, zoals mijn vrienden en trouwe lezers weten. Het is een liedje met een boodschap, waarin zanger Peter Garrett, die het later tot Australische milieuminister schopte, in de huid kroop van de Aboriginals.


Toen ik vanochtend van Haacht naar Kampenhout reed, schoot het lied me te binnen bij het zien van de ronde affiches van Gwenny De Vroe, kandidaat op de vierde plaats voor het Vlaams Parlement in Vlaams-Brabant, waarop nu al enkele dagen strijd wordt geleverd voor pulserende harten.

Die gimmick voor de laatste campagnedagen had een bekend figuur uit de omgeving van hemalichtGwenny die liever anoniem blijft bedacht om de aandacht te trekken: flikkerende fietslampjes, voor een prikje in een grote hoeveelheid aangekocht bij de Hema, moeten het kloppende “hart voor iedereen”, de verkiezingsslogan van Gwenny, verzinnebeelden.

Dus reden enkele trouwe militanten Vlaams-Brabant rond om op de staande ronde borden van Gwenny zo’n wit flikkerende lampjes te plakken met dubbelzijdige kleefband en versterkt met TEC7. In het felle zonlicht overdag vallen ze niet zo op, maar als er wolken aan de hemel verschijnen of als de avond valt, missen ze het beoogde effect niet.

Helaas, het is een sisyphusarbeid geworden om de lampjes te hangen. Soms al na enkele uren en op klaarlichte dag worden ze terug van de borden getrokken, een vandalenstreek die toch enige vasthoudendheid en kwajongensmoed vergt.

De militanten schakelden over naar plan B: in de Hema-doosjes met fietsverlichting zaten immers ook rode achterlichtjes. Toen de witte lichtjes uitgeput waren, brachten ze dus de rode achterlichten aan. Zo kom ik dus langs Vlaams-Brabantse wegen hier en daar nog witte lichtjes tegen, elders rode en spijtig genoeg op veel meer plaatsen Gwennyborden met restjes TEC7 op, sporen van een weggerukt hart.

‘Gwenny heeft een hart voor iedereen’, sakkert haar vader, ‘maar spijtig genoeg heeft niet iedereen een hart voor Gwenny.’ Of zou er in Vlaams-Brabant een levensbedreigend tekort aan fietslichtjes zijn opgedoken?

Dit bericht werd geplaatst in Gwenny De Vroe, politiek en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s