De Muts is klaar!

Wie na de eerste tien hoofdstukken de smaak van De Muts te pakken heeft, kan het hele boek al bestellen.


Het is uitgegeven via Brave New Books. Op de site van de Standaard Boekhandels (www.standaardboekhandel.be) kan je al je exemplaar reserveren. Dat doe je zo: voer in het zoekveld De Muts en Peter Dejaegher in. Dan krijg je als zoekresultaat het boek met een boodschap die zegt: nog niet verschenen en afbeelding niet beschikbaar. Als je daar op klikt, krijg je meer info, zoals de prijs en de publicatiedatum van 2 mei. En een knop Reserveer nu. Daar moet je op klikken om je bestelling verder af te ronden.

Op de achterflap van de omslag (die er zal uitzien zoals op de foto bij deze blog) staat volgende korte beschrijving:
Kersvers socioloog Marc Gillis kiest ervoor om zijn militaire dienstplicht bij de paracommando’s te vervullen. Hij wil een boek schrijven over hoe het leger jongens omvormt tot geoliede vechtmachines. Als enige universitair van zijn peloton begint hij aan de basisopleiding van vijf maanden.
Het buitenbeentje kijkt zich de ogen uit zijn kop in die voor hem volslagen onbekende wereld van macho’s en vechtersbazen, van kadaverdiscipline, vernedering en fysieke uitputting. Maar hij leert ook de vriendschap kennen onder wapenmakkers op jacht naar de rode of groene muts. Naarmate de opleiding vordert, nemen de spanningen tussen sommige rekruten toe. Pesterijen, groepsdruk en een drugsaffaire leiden naar een tragisch ongeval in Schotland. Was de kogel die een van de vrienden doodde, wel verdwaald?
Terwijl er nog para’s in de straten van onze steden rondlopen als afschrikking tegen terreuraanslagen, herleeft het debat over de verplichte legerdienst. Ook deze jonge kerels ondergingen een keiharde opleiding. Ze leerden te functioneren als één lichaam, waarin ze als individu overeind trachten te blijven.
De Muts is het fictiedebuut van Peter Dejaegher.

Je zal het boek (355 blz) ook in andere boekhandels kunnen kopen of bestellen en je kan het online kopen voor € 25,95, onder meer via bol.com of standaardboekhandel.be.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in De Muts en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s